Kategorija | Prodaja vozila

Automobili koji najmanje troše


smartOsnovni razlog kupovine automobile koji je mali potrošač svakako je zbog planiranja i proračuna budžeta, a veoma je bitno spomenuti da automobile koji manje troše gorivo, razumljivo, manje utiču i na onečišćene okoline. Poslednjih godina evropske države na sve moguće načine pokušavaju da daju prednost proizvođačima i kupcima takvih automobile, bilo da je reč o subvenicijama, ili sl. Proizvođači ovih štediša konkurentski se nadmeću ko će napraviti automobile koji ispušt amanje CO2, pa iz tog razloga sve vise okreću se proizvodnji automobila na alternativni pogon, ali pored toga prave i klasične motore sa tendencijom što manje potrošnje.

Osnovni razlog kupovine automobile koji je mali potrošač svakako je zbog planiranja i proračuna budžeta, a veoma je bitno spomenuti da automobile koji manje troše gorivo, razumljivo, manje utiču i na onečišćene okoline. Poslednjih godina evropske države na sve moguće načine pokušavaju da daju prednost proizvođačima i kupcima takvih automobile, bilo da je reč o subvenicijama, ili sl. Proizvođači ovih štediša konkurentski se nadmeću ko će napraviti automobile koji ispušt amanje CO2, pa iz tog razloga sve vise okreću se proizvodnji automobila na alternativni pogon, ali pored toga prave I klasične motore sa tendencijom što manje potrošnje.

smart2

Smart automobil kao najbolje rešenje

Svi automobili, kao i dizelski motori manje snage, dobili su titulu najmanjih potrošača  i najštedljivijih automobila. Dostupni sun a svakom tržištu, a interesantna je činjenica da je među petnaest testiranih automobila, trinaest dizelaša. Preostala dva su automobile koji su na hibridni pogon, koji imaju i benzinski i električni motor.

Najštedljiviji automobile koji je dostupan na našem tržištu je Smart For Two koji ima 0.8 – litarski turbodizelski motor, a koji na sto kilometara kvadratnih troši samo 3, 4 litara goriva

smart1

Benzinci se bore za svoje mesto

Spisak automobila koji su najštedljiviji još nema nijedan benzinca, ali po svim prilikama i to će se brzo realizovati. Trenutni trend je downsizing benzinski motor koji ima zadatak da iz što manje obima izvuče što veću snagu čime bi se posredno smanjila potrošnja goriva, ali i svakkao zagađenje okoline. Ono što su pre petnaestak godina već doživeli dizelski motori dobijajući turbo punjače, sve češće se realizuje i kad su u pitanju benzinci.

 

Ostavite komentar

*