Kategorija | Ostalo

Kada vam je nephodna profesionalna selidba?


selOvo pitanje je sigurno pitanje koje svi sebi postavljaju kada se desi da preseljavaju. Naravno, odgovor ipak zavisi od mnogo faktora – finansijskih sredstava, vremena, količine stvari, udaljenosti novog stambenog prostora, i sl. Ako je vaša selidba lokalnog karaktera, samostalna organizacija selidbe ne predstavlja značajan problem. Ipak, ukoliko je reč o međunarodnoj selidbi, tu morate biti obazriviji.

Ovo pitanje je sigurno pitanje koje svi sebi postavljaju kada se desi da preseljavaju. Naravno, odgovor ipak zavisi od mnogo faktora – finansijskih sredstava, vremena, količine stvari, udaljenosti novog stambenog prostora, i sl. Ako je vaša selidba lokalnog karaktera, samostalna organizacija selidbe ne predstavlja značajan problem. Ipak, ukoliko je reč o međunarodnoj selidbi, tu morate biti obazriviji. Kako biste doneli pravu odluku, prvo razmislite o sledećim faktorima:

Količina stvari

Za generalnu predstavu o količini stvari, neophodno je da se vodite okvirno dimenzijama, kako biste prema tome tražili i odgovarajući prevoz koji agencije imaju na raspolaganju. Nosivost kombija je do 1,6 t, a sa dimenzijama tovarnog dela 3.3 x 1.8 x 1.8, a u njega može da stane tek nekolicina stvari. Ovakav prevoz odličan je izbor za studentsku selidbu.

Za manje selidbe praktičan je kamion nosivosti 2 t, a dimenzija 3.5 x 2 x 1.8, a otprilike u njega staje nameštaj iz stana koji ima oko 35 m2.

Za veće stanove, iznad 30 m2, pa do 50 metara kvadrata idealan je kamion od 3.5 tone, dimenzija 4.1 x 2.1 x 2.3 metra.

Ako posedujete stan od 50 do 100 metara kvadratnih, onda bi trebalo da iznajmite kamion od pet do sedam tona.

 

Udaljenost novog doma od sadašnje lokacije

 

Ako postoji mogućnost da selidbu relizujete jednosmernom vožnjom do novog stambenog prostora, ušteda novca može da bude manja za čak 50%. Na cenu rentiranja kamiona dodaje se kilometraža i troškovi goriva.

Bez obzira da li iznajmljujete samo prevozno sredstvo ili angažujete profesionalnu agenciju za selidbu, i jedan i drugi faktor, prisutni su u oba slučaja.

Kada ste dali odgovore na ova pitanja, preostalo je samo da pozovete neku od agencija za selidbe, te da se raspitate o uslovima, proceni cene selidbe, i sl. Pre toga raspitajte se o iskustvu drugih ljudi, o agencijama, preporukama, i sl.

sel1

Sagledavanje svih mogućnosti

Kada ste uporedili cene samostalne i profesionalne selidbe koju organizuju agencije, poželjno je da razmotrite i sve ostale mogućnosti. Postoje agencije koje se bave pakovanjem, utovarom i istovarom stvari, otpakivcanjem, itd. Za sve ovo postoje agencije, na vama je samo da razmotrite sa koliko novca raspolažete, šta vam je neophodno, da li za tim ima potrebe.

Ukoliko se ipak odlučite da samostalno obavite selidbu, razmotrite koliko ste zaista sposobni da ceo proces obavite bez štete i dodatnih troškova.

Nakon ovih saveta i predloga, na vama je da odlučite da li želite da angažujete profesionalce koji će Vaše stvari preseliti bezbedno, stručno i profesionalno, bez stresa i nepredviđenih situacija.

 

Ostavite komentar

*